Değerlerimize Sahip Çıkalım, Kültürümüze Işık Olalım E-Twinning Projesinde Sona Gelindi.

"Değerlerimize Sahip Çıkalım, Kültürümüze Işık Olalım"

Türkiye-Azerbaycan ortaklığı 11 okulun ortak katılımı ile Şubat-Mayıs aylarında yürütülecek olan "Değerlerimize Sahip Çıkalım, Kültürümüze Işık Olalım" isimli eTwinning projemiz okulumuz Psikolojik Danışmanı Hasan POLAT tarafından başlatılmış ve sona gelinmiştir.

Öğrencilerde, davranışa dönen her değeri sosyal çevre içinde model olarak topluma yansıtmak en nihai amacımızdı. Proje süreci boyunca değerlerimiz konusu üzerinde durulacak, değerlerimizin kültürümüzün farklı ögeleri ile ilişkilendirildi. Özellikle saygı- sevgi, tutumluluk, adalet, vatanseverlik gibi değerler üzerinden çalışmalar gerçekleştirerek öğrencilerin davranışlarında değerlerimizi kalıcı hale getirdik. Bu bakış açısıyla, hazırladığımız projemizde öğrencilere değerlerimiz üzerinde farkındalık yaratarak kültürümüzde saklı kalan güzellikleri ortaya çıkardık.

Bu kapsamda okulumuzdaki 2,3,4 ve 5. sınıf öğrencileriyle çalışmalar yapıldı. Bu proje sayesinde, her canlının yaşamına saygı duyan, tutumlu olmanın önemini bilen, vatanına, milletine değer veren, teknoloji konusunda bilinçli ve yetkin olan, işbirliği içinde çalışmayı öğrendik. Okul kültürünü canlı tuttuk. Değerlerimizi araştıran, sorgulayan, önem veren, sahip çıkan bireyler olduk. Kendi kültürümüzü ve Azerbaycan kültürünü öğrendik. Uzaktan eğitim sürecimizi anlamlandırarak, Pandemi sürecinden, olumsuz etkilenmenin önüne geçtik. Hayal kurduk, iletişim becerilerimizi geliştirdik, kendimizi ifade etmeyi bildik ve WEB 2.0 araçlarını kullanmayı öğrendik. Özgüvenlerimiz arttı, sosyal ilişkilerimiz gelişti.

 

"PROJEDEKİ AMAÇLARIMIZ" için tıklayınız.

"PROJEDEN NELER KAZANDIK?" için tıklayınız.



15-06-202115-06-202115-06-202115-06-202115-06-2021



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 5  kişi beğendi